Experienta Nexus Electronics la standul RomaniaIT din cadrul CeBIT 2018

Participarile din cadrul celor mai importante evenimente de IT&C au devenit deja o traditie pentru echipa Nexus Electronics, iar CeBIT 2018 nu putea lipsi de pe lista noastra de entuziasti ai inovatiilor tehnologice.

cebit 2018.jpg

Nexus Electronics printre colosii din domeniul IT&C

Dupa ce a primit o serie de comentarii negative de-a lungul ultimilor ani, CeBIT 2018 a livrat cateva elemente de spectacol (de la spatii pentru concerte si standuri spectaculoase) si o experienta din care am avut cu totii ce invata.

Scopul participarilor noastre constante la evenimentele din domeniu - pe langa cel de a ne promova produsele din portofoliu - este acela de a ne conecta atat la ceea ce prezinta si produc omologii nostri din domeniu, cat si cu potentiali clienti.

Tehnologia avanseaza insa permanent trebuie sa luam pulsul si de la nivelul clientilor, pentru ca, in fond, Nexus este o companie care si-a bazat o mare parte din dezvoltare pe feedback-ul de la clienti si nevoile acestora.

In cadrul CeBIT 2018 am plecat la drum cu planul de a ne promova aplicatia Nexus Locator si sistemul de monitorizare pentru flotele auto, Nexus GPS Tracking. Ambele au fost extrem de bine primite de cei interesati de nisa aceasta, in special de avantajele de business pe care monitorizarea pe telefon prin Locator le aduce companiilor care au angajati pe teren.

Fiecare am gasit cate ceva care ne-a atras atentia si ne-am bucurat din plic de ceea ce ofera un targ de tehnologie. Unii dintre noi s-au entuziasmat de conferintele si prezentarile extrem de interesante pe temele evolutiei Inteligentei Artificiale si securitatii cibernetice, pe cand altora le-a fost suscitat interesul de catre standurile spectaculoase precum cel al companiilor Huawei, Vodafone, Pepper sau Qtrobot.

Ce ne-a impresionat la CeBIT2018?

Cusiguranta felul in care evenimentul a fost organizat pe “categorii” a reprezentat unul dintre highlight-urile CeBIT. Astfel ne-am putut bucura de conferinte si cone expozitionale nisate in functie de zona de interes:

  • d!conomy - locul in care sunt prezentate transformarile digitale si noile trenduri. Este de fapt spatiul de unde ne putem gasi inspiratia si, in primul, unde putem invata cum sa facem business.
  • d!tec - zona dedicata celor cu spirit antreprenorial, cea in care ideile si tehnologiile radicale isi propun sa schimbe societatea si economia. Asta este locul in care incepe viitorul :) Aici am vazut vazut de fapt cele mai cool inventii si prezentari - pe teme precum chatbots, blockchain, evolutia inteligentei artificiale.
  • d!talk - locul in care pionierii digitalizarii sustin prezentari pe mai mult de 10 scene.
  • d!campus - zona in care poti auzi, incerca si simti viata digitala. Concerte, parcuri de distractii, calatorii prin intreaga lume sunt accesibile tuturor cu ajutorul tehnologiei virtuale. Aici au avut loc lucrurile care ne vor ramane in memorie.

Dupa ce am tot participat de-a lungul anilor la acest gen de evenimente, putem spune ca acesta a fost unul dintre cele mai reusite, in primul rand pentru ca am ramas cu multe amintiri frumoase (... din viitor :) ) dar si pentru ca ne-am crescut bagajul de cunostinte considerabil, ceea ce, speram ca ne va ajuta sa dezvoltam niste produse peste ceea ce ofera piata.