Cel mai bun moment al zilei pentru a face o vanzare prin telefon?

Mereu discutam despre productivitate si despre succes in afaceri, dar ce inseamna de fapt o ora productiva? Noi credem ca productivitatea inseamna o activitate valorificata la potentialul maxim, care aduce profit si avantaje strategice companiei.

cel mai bun moment vanzare prin telefon.jpg

In departamentele de vanzari, productivitatea inseamna sa semnezi cat mai multe contracte. Aici, succesul unui agent depinde de modul in care acesta jongleaza cu activitatile zilnice si de cat de mult isi impune personal sa castige. Bineinteles, conteaza semnificativ talentul si strategia de vanzare aleasa de fiecare vanzator in parte.

In ce parte a zilei este cel mai bine sa face vanzari prin telefon?

In randurile ce urmeaza vom discuta despre intervalele de timp cele mai productive sau neproductive pentru telefonat si de asemenea vom incerca sa realizam un plan eficient pentru a mari numarul de oportunitati castigate.

Intervalul 10-12 AM reprezinta cea mai productiva parte a zilei?

Pentru majoritatea persoanelor care se ocupa cu vanzarea prin telefon, DA, intr-adevar, acesta este cel mai bun interval pentru a suna potentiali clienti. Este perioada de timp in care este mult mai probabil ca persoanele de decizie din cadrul firmelor se se afle la birou si sa fie disponibile pentru o discutie cu dumneavoastra. Totusi, nu este o regula generala. Incercati sa testati si sa vedeti care este interval orar potrivit pentru dumneavoastra.

Transformati timpul neproductiv in timp productiv

Pe de alta parte, experienta ne-a demonstrat faptul ca cea mai putin productiva perioada in care sa fie contactati potentialii clienti este intervalul cuprins intre orele 16 si 18. Motivul este simplu. In multe companii, programul de lucru se termina la orele 17 sau chiar 16. Dar nu va faceti griji. Persoanele din departamentele de vanzari inca mai au activitati de finalizat: de exemplu, pot trimite e-mailuri sau oferte clientilor si prospectilor.

In concluzie, in vanzari nu exista repaus. Un agent va avea intotdeauna ceva de facut. Ramane la latitudinea lui sa decida  cat de mult doreste sa se implice. Milton Berle a afirmat:”Daca nu se iveste o oportunitate, gaseste o cale”. Asadar, agentii de vanzari trebuie sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a rezolva probleme ce privesc timpul si sa isi atinga telurile: sa semneze cat mai multe contracte.