Cat de Mult Pretuiti Abilitatile de Comunicare?

Sunteti o persoana comunicativa? Daca raspunsul este nu, trebuie sa gasiti o modalitate prin care sa va imbunatatiti abilitatile. In afaceri, comunicarea reprezinta cheia succesului si totodata raspunsul la rezolvarea oricarei situatii. V-ati gandit vreodata de ce echipa dumneavoastra nu a reusit sa incheie anumite contracte? Probabil sunt de vina micile neintelegeri cauzate de lipsa de comunicare. Pe cat de firesc ar suna, pe atat de important este ca angajatii dumneavoastra sa fie comunicativi.

abilitatile de comunicare in afaceri.jpg

Imbunatatiti relatia dintre angajati si managementul companiei

Sa presupunem ca un agent de vanzari nu ii spune supervizorului problemele pe care le-a intampinat de-a lungul procesului de vanzare si incearca sa le rezolve de unul singur.

Aceasta este o problema de comunicare. Angajatii trebuie sa aiba o perspectiva ampla asupra fiecarui aspect al afacerii, dar de asemenea trebuie sa invete sa ceara si o a doua parere, in vederea elaborarii unei strategii optime alaturi de colegi si superiori.

Imbunatatiti relatia dintre angajati si clienti

Desigur, o relatie prolifica cu angajatii dumneavoastra va genera numeroase avantaje pentru clienti: problemele vor fi rezolvate mai repede, acestia vor primi mereu raspunsurile necesare, iar contractele probabil vor fi semnate intr-un interval de timp mai scurt. Asadar acestia vor beneficia de servicii mai rapide.

Nu uitati!

Luati in calcul toate punctele de vedere si incercati sa gasiti cea mai buna solutie de incheiere a unui contract, pentru a preintampina orice problema. Comunicarea reprezinta baza oricarui proces de vanzare. Pornind de la contactarea unui potential client, urmata de negocieri si finalizand cu semnarea contractului, comunicarea eficienta poate rezolva neintelegerile legate de preturi, caracteristicile unui produs sau serviciu si de beneficiile promise.