Ce Metoda este Eficienta pentru Pastrarea Datelor in Companie?

Cand alegeti modalitatea de stocare a informatiilor in cadrul companiei trebuie sa aveti in vedere atat aspectele care au impact pozitiv asupra activitatii companiei, cat si pe cele care v-ar putea limita si incetini procesele din cadrul departamentelor.

pastrarea datelor.jpg

De aceasta data, ne vom opri in jurul acestui subiect si vom vorbi despre diferentele intre pastrarea informatiilor pe un hardware sau server central al companiei si un sistem CRM, sistem de tipul Cloud.

Dupa cum bine stim, pastrarea datelor pe serverele din cadrul companiei presupune accesarea acestora pe baza unui VPN (Virtual Private Network) - definita ca fiind o retea privata care functioneaza prin intermediul internetului. Odata ce angajatii companii au acces la aceasta retea privata si la internet, vor putea trimite sau primi date strict confidentiale.

Dar daca privim lucrurile din perspectiva usurintei de a accesa informatiilor, ne-am confrunta cu obstacole care ar ingreuna procesul.

Sa luam un caz concret. Reprezentantul dumneavoastra de vanzari se afla in deplasare spre un meeting si nu poate ajunge la birou. in astfel de situatii, acesta se confrunta cu dificultati in accesarea informatiilor.

eficienta date companie.jpg

De ce? Cand optati pentru stocarea datelor pe o retea de tip VPN, trebuie sa luati in calcul si faptul ca veti intampina dificultati cand o sa accesati informatiile din exteriorul companiei - viteza de transfer intre user-server si invers fiind redusa.

De asemenea, in functie de politica companiei din care faceti parte, exista si probabilitatea sa va fie interzis accesul informatiilor odata ce parasiti incinta. Astfel, daca veti dori sa accesati informatiile companiei de pe device-ul personal, nu va fi posibil.

Astfel de situatii au efecte asupra relatiei client-companie pentru ca daca ati primi solicitari din partea clientilor in timpul in care nu sunteti la birou, nu veti dispune de informatiile de care acestia au nevoie.

Potrivit unui studiu realizat de Software Advice in 2014, a fost demonstrat faptul ca 87% din companii opteaza pentru utilizarea sistemelor de tipul Cloud in detrimentul serverelor proprii.

De ce?

Ducand discutia in zona sistemelor CRM, lucrurile stau diferit cand vine vorba de accesarea datelor companiei.

Spre exemplu, compania noastra a optat pentru trecerea de la pastrarea datelor pe serverele companiei la un sistem Cloud acum 6 ani in urma. Pe baza acestei experiente ne-am conturat cateva idei, beneficii, care pot fi de folos si in cadrul companiei dumneavoastra:

1. Puteti accesa datele de oriunde

Utilizand un sistem Cloud este de ajuns sa aveti un device de pe care sa accesati informatiile, fie ca este un dispozitiv mobil sau un laptop.

Rezultatele? Veti putea lucra flexibil atat de la birou, cat si in situatiile in care va aflati in drum spre o intalnire.

De asemenea, pe langa faptul ca angajatii dumneavoastra au acces la informatii de oriunde, acestia pot edita si adauga documente in orice moment. in acest mod vor comunica mai eficient cu clientii.

2. Ati scapat de grija actualizarilor. Acestea sunt facute automat

Un avantaj de care va bucurati de pe urma implementarii unui sistem CRM este ca veti scapa de grija actualizarilor periodice pe care le necesita un server al companiei. Aceasta grija revine acum furnizorului de sistem.

Probabil va intrebati cat de des se fac astfel de actualizari. Pentru a va face o idee asupra acestui subiect, in cazul sistemului Zimplu CRM, update-urile se fac zilnic, toate informatiile noi fiind filtrate si securizate.

3. Accesati informatiile prin intermediul unui cont

In ceea ce priveste accesul la informatiile din cadrul sistemului CRM, ca si administrator al contului, puteti oferi acces persoanelor din cadrul intregii companii, sau doar din cadrul anumitor departamente.

Angajatii vor avea astfel acces la baze de date, rapoarte si vor vedea stadiul in care se afla relatiile cu Clientii dumneavoastra.

4. Costurile scazute de implementare

Achizitionarea sistemelor de tip Cloud este mai avantajoasa din punct de vedere a costurilor pe care le necesita implementarea acestora, comparativ cu achizitionarea unui server. Daca in cazul sistemului Cloud vorbim doar despre instalarea unui software, in cazul unui server central, compania trebuie sa suporte cheltuieli legate de achizitionarea hardware, oferirea suportului tehnic din partea echipei de IT, configurari, cat si alte costuri aferente.

Cum puteti sa accesati informatiile companiei de oriunde? Aflati acum testand gratuit sistemul Zimplu CRM si fiti la curent cu Clientii si in afara biroului.