5 Motive pentru care Companiile Mici Folosesc un Sistem CRM

Mediul economic se afla intr-un ritm alert de dezvoltare, dispunand de o piata saturata, motiv pentru care, relatia pe care o conturati de-a lungul timpului cu clientii reprezinta un factor cheie pentru succesul companiei dumneavostra.

comanii mici CRM.jpg

De ce are nevoie o companie mica de un sistem CRM?

Ca orice companie de mici dimensiuni, focusul este de a mentine o relatie de lunga durata cu clientii dumneavoastra. Insa, v-ati gandit sa imbunatatiti si sa simplificati astfel de relatii utilizand un sistem CRM?

Inainte de a va pune intrebarea “De ce compania mea are nevoie de un sistem CRM?” trebuie mai intai sa intelegeti beneficiile oferite de un sistem Customer Relationship Management si cum va ajuta in functie de nevoile companiei.

Dupa cum bine stiti, companiile de mici dimensiuni pun accentul pe dezvoltarea relatiilor indeaproape cu clientii. Insa pentru a fi cu un pas inainte, toti mai multi manageri apeleaza la implementarea unui sistem de tipul CRM care sa ii ajute sa se dezvolte rapid si sa se focuseze pe Client.

Iata de ce:

1. Veti identifica care sunt cele mai bune tactici utilizate de echipa dumneavoastra

In momentul de fata probabil aveti un set de tactici pe care le practicati si pe care le aplicati in functie de profilul si caracteristicile clientilor dumneavoatra. insa, v-ati intrebat care din aceste strategii se pliaza cel mai bine fiecarui tip de client in parte? Cum aflati pe ce tactici ar trebui sa va focusati pe viitor?

Sa ne gandim la faptul ca aveti clienti din diferite industrii si la faptul ca fiecare are asteptari si nevoi diferite. Cum aflati ce strategii abordeaza echipa dumneavoastra pentru fiecare client?

Pe baza sistemului CRM veti obtine rapoarte automate a activitatilor intreprinse de fiecare membru al echipei. Astfel, veti putea pune bazele unei strategii de vanzari bine pusa la punct, afland: cat de des sunt contactati telefonic clientii, ce oferte le-au fost trimise, cate intalniri au fost programate si cum trebuie sa decurga etapa de follow up.

De asemenea, pe baza informatiilor obtinute si notate in cadrul sistemului, veti putea masura gradul de satisfactie al clientilor.

2. Aveti un management al riscului bine pus la punct

Sa luam drept exemplu situatiile care v-ar supune riscurilor precum: pierderea informatiilor cu privire la un client important. Daca in momentul de fata, unul din angajatii dumneavoastra ar pleca din companie, cum ati face rost de informatiile despre clientii pe care i-a avut in baza de date? Ar parea greu de gasit o solutie optima astfel incat sa intrati in posesia tuturor informatiilor si detaliilor.

Cum este transpusa o astfel de situatie in cazul in care utilizati un sistem CRM? Daca se intampla ca unul din angajatii dumneavoastra sa plece din companie, nu trebuie sa va faceti probleme ca nu veti putea intra in posesia informatiilor pe care le detinea acesta. Toate detaliile si informatiile cu privire la clientii din baza de date a acestuia sunt pastrate in CRM. Riscul de a pierde astfel de informatii este zero, iar clientii respectivi vor fi preluati de alti angajati, fix de la stadiul in care au ramas.

3. Veti transforma rapid lead-urile in clienti. Cresteti vanzarile

V-ati gandit cum sa aveti o evidenta mai clara a lead-urilor in cadrul companiei dumneavoastra?

Este simplu de tinut evidenta unui numar redus de lead-uri, insa cum procedati in situatiile in care aveti o baza de date complexa a acestora? Ganditi-va la faptul ca odata ce compania dumneavoastra creste, cu atat mai greu va fi sa tineti evidenta fiecarui detaliu. Astfel de situatii vor cauza scaderea interesului din partea lead-urilor si automat vor ingreuna procesul de transformare a acestora in clienti.

Din experienta dobandita pe parcursul anilor, ne-am confruntat cu astfel de situatii. insa, daca ar fi sa privim lucrurile dupa implementarea sistemului Zimplu CRM, am observat o serie de schimbari pe baza carora am inregistrat o crestere a vanzarilor si a volumului de lead-uri. Toate aceste schimbari au contribuit si la identificarea mai usoara a oportunitatilor la momentul potrivit.

Care au fost rezultatele in urma utilizarii sistemului Zimplu CRM? Intr-un an de zile de la implementarea CRM-ului, compania noastra a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 20%. De astfel, echipa noastra a avut timp sa se focuseze si sa identifice din timp oportunitatile aparute.

4. Veti obtine rapoarte automate a activitatilor

Cat timp alocati realizarii rapoartelor de activitate in cadrul echipei dumneavoastra? Aceasta etapa este una importanta pentru a identifica activitatilor care contribuie la cresterea vanzarilor si atragerea de noi lead-uri.

Dupa cum am mentionat si in discutiile anterioare, portofoliul de clienti al unei companii este unul diversificat, iar identificarea activitatilor specific pentru fiecare client reprezinta cheia spre a obtine increderea acestora.

Utilizand un sistem CRM nu va mai trebui sa pierdeti ore intregi pentru a crea rapoarte fiecarui mebru al echipei dumneavoastra.

5. Veti pune bazele relatiilor de lunga durata cu clientii

Implementarea unui sistem CRM va ajuta pe toata durata relatiei cu Clientii, de la etapa de cold calling, la etapa de follow up, veti avea posibilitatea sa notati fiecare detaliu discutat, indiferent ca este vorba de o discutie telefonica, un schimb de email-uri sau o intalnire.

Sistemul CRM va permite sa accesati informatiile si sa adaugati noi detalii in orice moment, de oriunde v-ati afla, astfel incat sa raspundeti in timp util solicitarilor pe care le-ati primit din partea clientilor.

Cum va ajuta un sistem CRM in cadrul companiei dumneavoastra?