10 metode de motivare a angajatilor in alt fel decat cu bani?

Avand in vedere ca angajatii reprezinta resursa cea mai importanta a unei companii, este absolut firesc ca departamentul de HR impreuna cu managerii si CEO-ul sa faca tot posibilul sa sustina dezvoltarea si eficientizarea echipei de lucru. In cadrul Nexus cu siguranta punem mult accent pe calitatea vietii angajatilor si din acest motiv am decis sa revenim si cu o a doua parte a temei tehnicilor de motivare a angajatilor, in varianta orientata mai putin spre zona materiala.

Cum sa nu deranjati clientii cand faceti follow-up pe o vanzare?

Follow up-ul eficient reprezinta una dintre cele mai importante etape ale procesului de vanzari. Poate ati si auzit expresia “Fortune is in the follow up” si ati putut deduce cam care este puterea efectelor acestui fenomen. Follow up-ul va poate ajuta sa castigati clienti, sa fiti publicati intr-o revista sau sa prezentati mai multe idei clientilor si mass media.

9 tehnici sigure pentru incheierea vanzarii prin telefon

Indiferent de felul in care urmeaza sa faceti o vanzare, munca din spatele abordarii clientului este semnificativa. Exista cateva tehnici si proceduri care va pot creste sansele succesului in vanzari. Astazi vorbim despre cateva “reguli” pe care specialistii in comunicare si vanzari ne recomanda sa le respectam pentru ca abordarea telefonica a clientilor sa fie impecabila.

9 idei pentru motivarea echipei de vanzari

Unii oameni sunt motivati de bani, altii sunt motivati de rolul si impactul pe care il au intr-o companie. Exista voci care chiar spun ca motivatia nu poate veni din exterior, ci numai din interior si de cele mai multe ori nu ia forme materiale.Din cercetarile pe care le-am mai facut si noi, in cadrul Nexus, am ajuns la niste concluzii poate uneori surprinzatoare. Sa vedem impreuna ce am invatat si noi despre motivarea angajatilor din vanzari si nu numai si daca teoria importantei banilor chiar mai are sens in zilele noastre.

CRM vs ERP sau care este diferenta dintre CRM si ERP

Tehnologiile de astazi ofera companiilor o serie de avantaje pe care nu le-au mai avut pana acum. Avand atat capacitatea de a monitoriza procesele cat si cea de accesare a datelor in timp real, managementul isi poate asigura locurile supreme in “competitie”. Avantajul si mai mare al tehnologiei este ca a ajuns la nivelul la care se pot face analize ale datelor pentru anticiparea evenimentelor viitoare si planificarea in consecinta.

Cum poate un sistem CRM sa conduca la scaderea cheltuielilor din firma?

Dupa ce am dezbatut care sunt avantajele unui sistem CRM si am enumerat printre ele si scaderea costurilor din firma, am decis sa si detaliem metodele prin care are loc acest efect. De la eliminarea necesitatii unui suport fizic, costisitor si prost organizat, pana la gestionarea mai buna a informatiei, vom analiza de ce implementarea unui sistem CRM reprezinta una dintre cele mai bune forme de economisire pentru o companie.

Cum sa nu pierd clienti si ajung sa le castig loialitatea?

In ultimii ani am observat o dezvoltare a tot mai multor sectoare de business si industrii. Odata cu acestea a crescut si numarul de optiuni ale potentialilor clienti. De la masini la echipamente grele, de la calatorii si vacante la farmaceutice, suntem coplesiti de alegeri. Sunt atat de multe alegeri incat s-a schimbat mediul de business in sine si orice unealta care ne poate ajuta sa fim in fata competitiei este luata in calcul. Astfel sistemele CRM devin o alegere imperioasa daca ne dorim sa avem o relatie foarte buna cu clientii actuali si sa dezvoltam noi relatii cu potentialii clienti.

10 motive pentru care aveti nevoie de un sistem CRM?

In ziua de astazi operam intr-o economie globala in care se cumpara, se vinde si se comunica in multiple feluri. Barierele din toate domeniile sunt foarte scazute, astfel ca vom gasi competitie directa sau indirecta din ce in ce mai intensa. Asteptarile clientilor sunt tot mai ridicate si recomandarile se obtin cu tot mai multa dificultate. Companiile si carierele se pot dezvolta sau pot fi chiar sortite esecului prin simpla comunicare online.

9 metode prin care un CRM va ajuta sa vindeti mai mult?

Solutiile CRM usureaza procesele de vanzari. Acest lucru se aplica oricarui business, indiferent ca aveti o firma cu putini angajati sau una cu peste 100 de angajati. Daca insa priviti sistemele CRM exclusiv ca niste unelte care cresc eficienta si imbunatatesc serviciile cu clientii, atunci riscati sa nu beneficiati intrutotul de capacitatile acestuia.

Ce trebuie sa fac la o intalnire de vanzari cu un client?

Orice afacere, indiferent de proportia sa, are nevoie de clienti noi. Planul de marketing al companiei dumneavoastra va ajuta sa abordati acesti potentiali clienti si sa le cereti sa investeasca in produsele sau serviciile pe care I le puneti la dispozitie. Chiar si daca ati facut o prospectare foarte buna si potentialul client se muleaza perfect pe profilul ideal, exista sanse ca acesta sa nu fie convertit in client actual. Pentru a putea face o vanzare, trebuie sa va pregatiti intens, sa dezvoltati un plan detaliat pentru vizita la client si pentru executarea unui plan profesional.